Vad är Wallumni och vad står det för? Här kan du läsa om nätverket Wallumnis vision, mission och värdegrund.
1. Vad är Wallumni?
Wallumni är ett exklusivt nätverk som sedan starten 1981 består av människor som genom noggranna urvalsprocesser blivit utvalda att få ett stipendium från Anders Walls Stiftelse. Stipendierna delas ut till unga begåvningar inom områdena naturvetenskaplig forskning, ungt företagande, landsbygdsutveckling, internationella studier samt musik. Stipendiaterna har en bred spridning av specialkunskaper och intresseområden, både i Sverige och internationellt, där det gemensamma är andan av entreprenörskap och kreativt tänkande. Det unika med Wallumni är att det är så mycket mer än ett stipendium i och med att man utöver stipendiesumman även blir medlem i det aktiva och unika nätverket.
2. Anders Walls Stiftelses syfte:
"Stiftelsens huvudsakliga ändamål är att främja svenskt näringsliv, främst inom områdena handel, industri och jordbruk, men även att främja miljövård och kultur samt vetenskaplig forskning såväl på dessa som på andra områden. Särskilt avses att främja och uppmuntra insatser gjorda i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande." De stipendier som ligger till grund för medlemskap i Wallumni är: Årets Uppsalastudent, Unga Forskare, Handelskammaren Shanghai, Ung Företagsamhet, musikstipendierna Giresta och Confidencen, Handelshögskolan Finland, Handelshögskolan Riga, Landsbygdsutveckling samt Katedralskolan i Uppsala.
Stipendiet till Handelskamrarna i New York och London ingår också i Wallumni men delas inte ut till nya stipendiater.
3. Wallumnis vision – riktningen
I Wallumni delar vi aktivt inspiration och kunskap samt stöttar varandra både personligt och professionellt. Vår värdefulla gemenskap inspirerar oss att ge vidare även till andra!
4. Wallumnis mission – uppdraget
Vår huvuduppgift är att hjälpa våra medlemmar att utvecklas både personligt och professionellt. Vi gör detta genom att:
5. Wallumnis värderingar
De värderingar vi i nätverket Wallumni tycker är viktiga och vill stå för är de som ligger till grund för vår värdegrund.
5.1 Vilka värderingar tycker Anders Wall är viktiga för Wallumni?
Gemenskap, Stötta varandra, Hjälpa varandra, Generösa mot varandra, Glädjas med varandra. (Lena Budhs intervju med Anders Wall 16 september 2014)
5.2 Vilka värderingar tycker vi själva är viktiga inom Wallumni?
Genom de olika stipendiekategoriernas representanter i Wallumnis styrgrupp har varje stipendiekategori fått chansen att delge vilka värderingar de uppfattar som viktiga inom Wallumni. En sammanställning av samtliga svar ger följande:
Ömsesidig respekt, generositet, ödmjukhet, kvalitet, mångfald, gemenskap, vänskap, hjälpsamhet, ärlighet, pålitlighet, nyfikenhet, mod, initiativförmåga, kreativitet, engagemang.
6. Wallumnis värdegrund
Vår värdegrund är den värdemässiga plattform vi står på. Det är den vi bör fatta våra beslut utifrån. Och det är den vi bör luta oss mot när det blir knepigt. Vår värdegrund berättar vad som är viktigt på riktigt för Wallumni. En tydlig värdegrund ger Wallumni en större möjlighet att bli ett hållbart och långsiktigt nätverk.
6.1 Detta är Wallumnis värdegrund:
6.2 Denna värdegrund:
7. Vad vill Wallumni vara år 2025?
Vi vill vara ett aktivt, angeläget och relevant nätverk för våra medlemmar och vi tror att vänlighet och generositet är två av nycklarna till att Wallumni är framgångsrikt i längden; att vi är stärkande faktorer för varandra.
7.1 Stärkande faktorer för Wallumni är också:
8. Anders Walls egna ord om att dela ut stipendier:
”Jag hade inte blivit den jag är idag om jag inte hade haft människor som stöttat och uppmuntrat mig i min ungdom… ”
”Därför kan jag inte tänka mig något bättre sätt att fira min födelsedag än att dela ut stipendier till unga talanger i början av sin karriär.”
”Vi kommer alla att ha glädje av att de lyckas.”
Lena Budh 2016-11-08
INTEGRITETSPOLICY:
Sedan 25 maj 2018 gäller ny EU-lagstiftning (GDPR) om hantering av personuppgifter.
Läs mer om vår integritetspolicy på www.wallstiftelsen.se/integritetspolicy
© 2020 Anders Walls Stiftelse