Julhälsning från Lena

Hej på er Wallumnivänner!

Det är december, Advent och snart också Juletid och jag hoppas ni alla har det bra där ni är. Men var det inte nyss mars? Det var i alla fall väldigt kul att vi var så många som träffades när både allas vår käre Anders och Anders Walls Stiftelse jubilerade och vi fick fira i dagarna två med Wallumni Academy, festligheter i Operakällarens vackra matsal – och dessutom svänga loss i Genesis tecken med gängets grymmaste DJ och alla nya stipendiater!

Under året har vi i Wallumnis Styrgrupp arbetat vidare med idéer och aktiviteter, som exempelvis resulterat i att vi fick en heldag på Anders Wall-föreläsningen i november, med föreläsningar både för- och eftermiddag och så vårt traditionella eftermingel på kvällen.

Jag har upplevt suveränt teamwork från alla engagerade arbetsgrupper under året och det har varit så roligt att få arbeta tillsammans med er. Stort och varmt tack till er alla för ert fina arbete! Tillsammans kan vi göra riktigt bra grejer! Känner du att du också är intresserad av att vara med i någon arbetsgrupp eller vill engagera dig i Wallumnis Styrgrupp framöver så kontakta gärna styrgruppens ordförande Anna Lundin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Boka också gärna in alla viktiga datum redan nu:
· 9 mars Wallumni Academy eftermiddagsprogram samt middag i Stockholm,
· 10 mars Wallumniprogram och stipendieutdelning i Stockholm,
· 1-2 juli Wallumni Challenge Cup i Tallinn, Estland (anmäl dig och familjen till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.),
· 22 nov Anders Wall-föreläsningen i Uppsala,
· samt Wallumni Give Julkonsert runt 1:a advent (nov/dec).

Det är ett fint uppdrag att få arbeta för Wallumni. Särskilt roligt är att känna energin i våra träffar och arbetsgrupper och jag uppskattar mycket de enskilda möten och samtal jag haft med många av er i olika ärenden och sammanhang. Nu tackar jag dock för mig för en tid framöver i och med att en ny familjemedlem väntas och jag går på föräldraledighet from 9 december. Under nästa år kommer Wallumnis Styrgrupp, Cari Hildebrand (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och Marthe Niemi (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) att täcka upp för mig under överseende av vår nya stiftelsedirektör Anna-Karin Celsing (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och det är bara att kontakta någon av dem närhelst ni har några frågor.

Så Tack för i år och önskar nu er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Lena

Inbjudan till 9 mars

Stiputd2014

Välkommen till den 37:e stipendieutdelningen ur Anders Walls Stiftelse som äger rum fredagen den 9 mars 2018 på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm. Dagen innan anordnas som tidigare särskilda aktiviteter för Wallumni.

Läs mer

Nominations to the Wallumni Steering Committee

A few years ago the Wallumni network established a Steering Committee that, in collaboration with the Anders Wall Foundation, organizes meetings, events and study trips, works on the development of the network and facilitates contacts between the Foundation and the network. In the beginning of 2018 the Steering Committee appoints new representatives for a period of May 2018 – April 2020 in the following categories: SSE Riga, Rural Development, Chambers of Commerce and Uppsala Scholarships.

Läs mer

Interested in a Wallumni trip 2018?

Several Wallumni has expressed an interest in a Wallumni Trip next year – similar to the previous popular trips to Tallinn and Riga. To make it happen we need a couple of Wallumni who are interested in being on the organising committee for such trip.

Läs mer

Introducing Wallumni Podcast – Call for Volunteers!

To learn more about the members of the Wallumni network we are now introducing a Wallumni podcast where Wallumnis interview each other, with premiere in late November. Would you like to interview a fellow Wallumni for the podcast? Please, contact Marthe Niemi!

Läs mer

Wallumnis Julkonsert 5/12

JulkonsertWallumni2017

Tisdagen den 5 december kl. 18.00 är det dags för årets julkonsert. Ute på vackra Confidencen, Ulriksdals slottsteater, bjuder Anders med familj in till en konsert med julens allra vackraste och mest älskade musik. Konserten är gratis och vi välkomnar er alla att ta med familj och/eller vänner denna tisdagskväll för att riktigt marinera er i rätt julstämning.

Läs mer

Wallumni-träff i Helsingfors 29/9

HankenI år firar Finland 100-årsjubileet av sin självständighet, vilket naturligtvis är ett utmärkt tillfälle för stiftelsen att samla Hanken-wallumnerna till en träff i Helsingfors.

Läs mer

Inbjudan till Anders Wall-föreläsningen 2017

Universitetshuset w

Nu är det snart dags för höstens Wallumni-höjdpunkt: Anders Wall-föreläsningen i Uppsala som i år går av stapeln onsdag 22 november i Universitetsaulan i närvaro av Kronprinsessan Victoria.

Läs mer

Important Wallumni dates 2017-2018

  • Wallumni Challenge Cup, Tallinn Estonia, July 1-2
  • The Anders Wall Lecture on Entrepreneurship, Uppsala Nov. 22
  • Wallumni Christmas Concert, Stockholm Dec. 5
  • Wallumni events and Scholarship Ceremony, Stockholm, March 8-9, 2018

Läs mer

Marie-Louise appointed first Honorary Wallumni

Marie Louise HWAfter 30 years as Anders Wall’s personal secretary Marie-Louise Swensson – a familiar face for most Wallumnis – is retiring. To make sure we’ll stay in touch Marie-Louise has been appointed the first ever Honorary Wallumni. Like all new Wallumnis she has been assigned a personal mentor, Anna Lundin.

Läs mer

Party invitation from Kenneth Alness!

Kennets Alness (Rural Development 1988) has most generously invited everyone in the Wallumni network for his birthday celebration near Uppsala August 28th.
See attached pdf: Alness.pdf
 
Skärmavbild 2017 09 16 kl. 14.19.42

Läs mer

Wallumni-program 10 mars på Scenkonstmuséet

Skärmavbild 2017-03-07 kl. 16.15.35

Här är programmet för Wallumni-seminariet på temat Mat & Hälsa den 10 mars på Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm (T) Östermalmstorg. 

Läs mer

Wallumni-program 9 mars på Handels

Här kommer praktisk info för Wallumni-programmet den 9 mars. Vi träffas på Handelshögskolan, Sveavägen 65. Programmet börjar 15:00, men kom gärna 14:45 så att vi kan börja direkt. Det är mycket spännande vi skall hinna med! Vi fortsätter förra årets Wallumni Academy där vi försöker hitta smarta lösningar och ge bra coaching på kniviga problem, fantastiska möjligheter och utmaningar som några av våra Wallumner står inför. Vi får även en inblick i de spännande saker som sker på Handelshögskolan.

Läs mer

Inbjudan till 9-10 mars

Alla wallumner är hjärtligt välkomna att deltaga i Stiftelsens 36:e stipendieutdelning som äger rum fredagen den 10 mars 2017 på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm. Det föregås av en Wallumni-träff med middag torsdag den 9 mars. 

Läs mer

Julhälsning från Lena

Hej på er Wallumnivänner!

Det är december, Advent och snart också Juletid och jag hoppas ni alla har det bra där ni är. Men var det inte nyss mars? Det var i alla fall väldigt kul att vi var så många som träffades när både allas vår käre Anders och Anders Walls Stiftelse jubilerade och vi fick fira i dagarna två med Wallumni Academy, festligheter i Operakällarens vackra matsal – och dessutom svänga loss i Genesis tecken med gängets grymmaste DJ och alla nya stipendiater!

Läs mer

Anders Wall-föreläsning med Wallumni-träff 1 nov

UKK

Nu är det dags för höstens Wallumnihöjdpunkt: Anders Wall föreläsningen i Uppsala, som i år går av stapeln tisdagen den 1 november kl. 13.00 på Uppsala Konsert & Kongress vid Vaksala torg.

Läs mer

Anders Walls Stiftelses 35-årsjubileum och födelsedagsfirande 9-10 mars

Stipendier2016

Det blev två kreativa, glada, dansanta och högtidliga dagar fyllda med firande för Anders Walls stiftelses 35 års jubileum – men framför allt för jubilaren själv; allas vår Anders Wall.

Läs mer

Program för 9-10 mars 2016

Varmt välkomna till Anders Walls Stiftelses 35-årsjubileum och födelsedagsfirande 9-10 mars!

Läs mer

Julkonsert på Confidencen för hela familjen

Fredagen den 27 november kl 18.00 är alla Wallumner med familjer och närstående inbjudna till julkonsert på Confidencen, Ulriksdals slottsteater i Stockholm! Det blir en strålande julkonsert med en kavalkad av fantastiska Wallumner som tillsammans ger oss ett blandat julprogram med både solonummer, duetter och allsång. Efter konserten bjuds vi alla på en jultallrik i Confidencens lokaler där vi får passa på att önska varandra en tidig God Jul.

Läs mer

Välkommen till Anders Wall-föreläsningen!

AWF-Talare2015

Läs mer

Konsert och middag med SSE-wallumner i Riga 14/11

Lördagen den 14 november genomförs ett seminarium i Riga för våra baltiska wallumner från SSE Riga som vår wallumn Avo Kaasik arrangerar. På kvällen kl 19-21 är wallumnen Emil Jonason solist i konserthuset Great Guild Hall där han tillsammans med Riga Sinfonietta framför "The Erratic Dreams of Mr Grönstedt", en klarinettkonsert specialskriven för Emil och beställd av Anders Walls Stiftelse. Därefter middag! 

Läs mer