Skip to main content

Zlatan tog hem Wallumni Challenge Cup!

21 september 2015
På Gång
Helgen den 17-19 juli gick 2015 års upplaga av Wallumni Challenge Cup av stapeln i Alvastra. Värd var förra årets WCC-mästare Henrik Berggren. Här berättar han om evenemanget. 
 
Zlatan BajricFör dem som anlände redan på fredagen ingick ett företagsbesök på Sharpman i Hogstad, ett familjeägt lifestyle-företag med stort sortiment inom häst, hund, jakt och fritid. VD Joakim Rydmark med familj bjöd på fika, rundtur och shopping till specialpris samt ponnyridning och ansiktsmålning för de yngre deltagara. Efter Sharpman bjöd vi in till BBQ hemma hos oss i Mjölby. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll. Vädret var med oss och vi kunde sitta ute i den vackra sommaraftonen till sena kvällen. Mätta och belåtna gick färden sedan vidare till Alvastra och Ombergs Turisthotell som fungerade som WCC Base Camp. 
 
Lördagen var tävlingsdag. Fåglarna kvittrade och solen steg över Omberg när deltagarna gjorde sig redo för dagens hårda men rättvisa avgörande av WCC 2015. Många hade säkert legat vakna till småtimmarna och grubblat på taktik och strategi för framgång. Jag hade givit ganska knapphändig information om vilken typ av tävlingsgrenar som skulle genomföras, så stämningen var både laddad och förväntasfull. Vi samlades på Alvastra Kungsgård där vi välkomnades av Thomas Orrenius, gårdens arrendator. Thomas visade runt och berättade om gårdens omställning till ekologiskt lantbruk. Vi fick bl.a. se det nybyggda kostallet för ekokött och hönshuset för ekoägg. 
 
Wallumnibakelsen 2015Efter lunch på Ombergs turisthotell begav vi oss till Alvastra Klosterruin där själva spelet tog sin början. Deltagarna delades in i sex lag. Halva skaran började med Geocatching på Omberg, övriga genomförde Historiekampen i Alvastra klosterruin med grenarna tvekamp, dragkamp och klosterklurerier. Till fikat serverades den delikata WCC-bakelsen. Efter en hård tävlingdag pustade vi ut i den ljumma sommarkvällen på turisthotellets terrass där vi, med utsikt över Vättern, bjöds på förfriskningar av vår värdinna Tina Hindrikes. Dagen avslutades med en festlig trerätters middag på turisthotellet. Juryn tillkännagav vinnaren av WCC 2015 – Zlatan Bajric! Han mottog vandringspriset ”Vänskapsknuten” och förvaltar denna trofé till WCC 2016 i Hallstahammar. Stämningen var på topp som alltid med Wallumni. Trots att många var lite matta efter dagens ansträngningar kom dansen snart igång. Tack Magnus för spellistan!
 
Efter frukost på söndagens tog vi vägen över Omberg mot Linköping och Flygvapenmuseét. Där fick vi en fascinerande guidning om flygets historia, det kalla kriget, den nedskjutna DC3:an och simulatorer. Vi avslutade med en lunch mitt bland flygplanen. Som alltid på WCC knyts nya vänskapsband mellan familjerna i Wallumni. Tack till Anders och Lotta som med sitt engagmang möjliggör detta för oss och våra familjer!
 
Henrik Berggren
 
IMG 3493B