Skip to main content

Intraprenörskap – hur funkar det?

20 oktober 2018
På Gång
I samband med Anders Wall-föreläsningen i Uppsala den 20 november arrangeras liksom tidigare ett Wallumniseminarium. Årets förmiddagsprogram för Wallumni kretsar kring intraprenörskap. Vad är egentligen intraprenörskap, och vad skiljer en entreprenör från en intraprenör? 
 
Den första personen som öppnade en ICA-butik var en entreprenör. Den första anställda på ICA som – på eget bevåg – testade att flytta godiset till kassan och mjölken längst in i butiken var en intraprenör. 

Frågor som kommer att behandlas under seminariet är bl.a. hur du som företagare på bästa sätt kan identifiera, entusiasmera och bibehålla intraprenörer inom din organisation samt hur du som intraprenör kan tänka och arbeta för att utveckla din kapacitet. Förmiddagens talare är följande.
 
Dr Katarina Blomkvist, Uppsala universitet, kommer att berätta mer om begreppet intraprenörskap, projektet Intraprenörskompassen och om intraprenörskap från ett ekonomiskt perspektiv.
 
Åsa Caap, tidigare CEO för Our/Vodka som bl.a. har utsetts till Årets Intraprenör 2015, kommer att berätta om ledarskap och hennes resa som intra­prenör. Åsa är en flitigt anlitad talare om just intra­prenörskap.
 
Dr Kajsa Asplund, Handelshögskolan i Stockholm, Årets Uppsalastudent 2013, kommer att berätta om hennes forskning inom psykologi på ämnet Talent ­Management samt om hur begreppen talang och ­intraprenörskap förhåller sig till varandra.
 
Det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor till ­talarna så förbered gärna sådana på förhand.
 
Elin Christensson och Vanja Eriksson
Wallumnis styrgrupp