Skip to main content

Wallumni-seminarium om hållbarhet

24 oktober 2019
På Gång

”The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” /Robert Swan

I samband med Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala 19 november har vi som tidigare ett Wallumni-seminarium på förmiddagen på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10, Uppsala.

Lokalen är B115 (en trappa ned) kl. 9.15-12.00. Årets tema är ”hållbarhet”. Kaffe och smörgås serveras från kl. 9.15, förmiddagsprogrammet startar kl. 9.30 och avslutas med en enkel lunch innan vi gemensamt går till universitetshuset och eftermiddagens föreläsningar.

OM HÅLLBARHET OCH CIRKULÄR EKONOMI

Årets förmiddagsprogram handlar om hållbarhet; ett ämne som är högaktuellt för både företagare och privatpersoner. Dagens konsumenter ställer allt högre krav på frågor relaterade till företags klimatavtryck. Men är det möjligt för ­näringslivet att möta dessa förväntningar? Finns det en motsättning mellan hållbarhet och lönsamhet? Och vad innebär egentligen begrepp som cirkulär ekonomi?

Dr Philip Kappen, Uppsala universitet, kommer att berätta om hållbart intraprenörskap. Tillsammans med sina kollegor på fakulteten har Philip Kappen tagit temperaturen på hur företag, inom både den privata och den offentliga sektorn, arbetar för att skapa innovation och klimatsmarta alternativ inför framtiden.

Dr Mats Linder, VD för MLSH Consulting AB, arbetar bl.a. som strategi- och innovationskonsult inom cirkulär ekonomi. Mats Linder kommer att ge en introduktion till begreppet cirkulär ekonomi och förklara varför det är både en lönsam och hållbar framtidslösning – för enskilda individer, såväl som för den globala ekonomin.

Hanna Jörnhammar, VD för Lin Living AB och Wallstiftelsens UF-stipendiat år 2015. Hanna Jörnhammar har byggt alla sina företag utifrån en tanke om hållbarhet i alla led. Trots att retaildöden är ett välkänt begrepp fortsätter Lin Livings omsättning att öka. Vad beror det på och vilka lärdomar kan hon föra vidare till andra företagare? Det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor till ­talarna så förbered gärna sådana på förhand.

Anmäl dig här