Skip to main content

Stipendieutdelningen 2015

10 februari 2015
På Gång

Stiputd2014

Välkommen till Anders Walls Stiftelses 34:e stipendieutdelning som i år äger rum tisdagen den 10 mars på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm och föregås av sedvanlig Wallumniträff.

I år sätter Wallumniträffen fokus på vår miljö med temat ”Gröna omställningar – jordens chans för entreprenören”. Programmet börjar kl 09.30 (kaffe och smörgås fr kl 9.00) i Bullkyrkan på Stockholms Stadsmission, Stortorget 3, i Gamla Stan, där direktor Marika Markovits från Stockholms Stadsmission hälsar oss välkomna och berättar lite om deras verksamhet.

Vi gästas sen av chefen för Beijerinstitutet och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien professor Carl Folke och Lisen Schultz, forskare Stockholm Resilience Center, som ger oss en bild från forskningens yttersta framkant vad gäller ”Miljö och utveckling i samspel”. Lisen berättar också om sin stiftelse ”Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv”. Anders Wall-stipendiaten Ian Hamilton, ger oss en inblick i frågan om hur hållbara de stora institutionernas ägande är och vår stipendiat, Kenneth Alness, berättar om erfarenheterna från idé till verklighet med bolaget ThermoSeed – en grön innovation på export! Vi hoppas på en inspirerande förmiddag innan vi samlas kl 12.00 för lunch i festvåningen Riddarsalen på Stadsmissionen, 2 tr upp.

Stipendieutdelningen på Musikaliska, Nybrokajen 11, börjar kl 17.00, men det är bra om vi är där senast kl 16.30.

För de Wallumner som vill träffas lite mer har vi redan måndagen den 9 mars kl 16.30 vår traditionella bowlingturnerning: Wallumni Bowling Championship på Ballbreaker Kungsholmen, Lindhagensgatan 114. En chans för både amatörer och självutnämnda proffs att kasta loss… innan vi sen får något att äta och dricka på Restaurang Kungsholmen en våning upp.

Obs! Sista anmälan 23/2 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi har i år tyvärr svårt att ta emot efteranmälningar.

Välkommen till 2015 års Stipendieutdelning och Wallumniträffar 9-10 mars!